بررسی علت تغییرات سود عملیاتی "رافزا"
به گزارش کدال نگر بورس 24، شرکت رایان هم افزا در خصوص تغییرات بیش از 30 درصدی سود عملیاتی دوره 6 ماهه منتهی به 31 شهریور 1403 نسبت به دوره مشابه سال قبل توضیحاتی ارائه نمود.
در پی تصمیم دولت چین برای محدودسازی صادرات مواد معدنی حیاتی، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، تحقیقاتی را درباره این مواد آغاز کرده که نشانه ای از احتمال اعمال تعرفه های بیشتر برای واردات این منابع است.
به گزارش مشرق به نقل از یورونیوز، در پی تصمیم دولت چین برای محدودسازی صادرات مواد معدنی حیاتی، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، تحقیقاتی را درباره این مواد آغاز کرده که نشانه ای از احتمال اعمال تعرفه های بیشتر برای واردات این منابع است.
این اقدام در پی اعلام محدودیت های صادرات عناصر کمیاب زمین توسط پکن انجام شده و نشان دهنده تشدید جنگ تجاری میان دو اقتصاد بزرگ جهان است.
ترامپ با امضای یک فرمان اجرایی، آغاز تحقیقات درباره مواد معدنی حیاتی را کلید زد؛ اقدامی که ممکن است منجر به اعمال تعرفه های بیشتر روی واردات این صنعت شود.
این تصمیم که پس از تحقیقات اخیر درباره واردات تراشه ها و داروها صورت گرفت، نشانه ای از گسترش جنگ تجاری جهانی است.
این تحقیق بر اساس ماده 232 قانون گسترش تجارت مصوب سال 1962 انجام می شود و طبق فرمان ترامپ، هدف آن «بررسی تأثیر واردات مواد معدنی حیاتی فرآوری شده و مشتقات آن ها بر امنیت ملی» این کشور است.
در این سند آمده است: مواد معدنی حیاتی، از جمله عناصر کمیاب، در قالب مواد معدنی فرآوری شده، مواد خام اساسی و ورودی های حیاتی تولیدی برای امنیت اقتصادی و ملی به شمار می روند.»
ترامپ پیش تر نیز با استناد به همین قانون، تعرفه های 25 درصدی بر فولاد و آلومینیوم اعمال کرده و تحقیقاتی درباره واردات مس آغاز کرده بود.
ماه گذشته نیز رئیس جمهور آمریکا با صدور یک فرمان اجرایی و استفاده از قانون تولید دفاعی، برای افزایش تولید داخلی مواد معدنی حیاتی اقدام کرد که شامل حمایت هایی مانند تأمین مالی و وام دهی به این بخش می شود.
این اقدام به طور گسترده ای به عنوان اقدامی علیه چین تلقی شده است؛ کشوری که زنجیره تأمین جهانی را در این حوزه در اختیار دارد.
به گفته کاخ سفید، آمریکا در واردات 15 ماده معدنی حیاتی به خارج وابسته است که 70 درصد آن از چین تأمین می شود.
جمعه گذشته، چین در واکنش به افزایش شدید تعرفه های اعمال شده از سوی ترامپ، محدودیت های صادراتی بر طیف گسترده ای از مواد معدنی حیاتی از جمله ژرمانیوم، گالیم، آنتیموان و آهن رباهای خاص اعلام کرد.
ایالات متحده تنها یک معدن عناصر کمیاب دارد و فاقد کارخانه های ذوب داخلی است، به همین دلیل به شدت به چین برای تأمین منابع طبیعی، از جمله عناصر کمیاب و مواد معدنی حیاتی وابسته است؛ موادی که برای تجهیزات الکترونیکی، خودروهای برقی، هواپیماها و تجهیزات دفاعی اهمیت حیاتی دارند.
بر اساس گزارشی از مؤسسه «تی دی اکونومیکس»، چین بیش از نیمی از 50 ماده معدنی حیاتی شناسایی شده توسط دولت آمریکا در سال 2022 را تولید می کند و تقریباً انحصاری در زمینه پالایش این عناصر دارد و 90 درصد از عناصر کمیاب جهان را فرآوری می کند.
ایالات متحده باید برای تقویت جایگاه خود در این جنگ تجاری، منابع تأمین این مواد را متنوع سازد.
در ماه فوریه، ترامپ درخواست کرد که 500 میلیارد دلار از منابع عناصر کمیاب و مواد معدنی حیاتی اوکراین به عنوان بخشی از مذاکرات صلح در اختیار آمریکا قرار گیرد؛ اقدامی که آن نیز به عنوان تلاشی راهبردی برای تقویت موضع آمریکا در برابر چین تلقی می شود.
{{name}}
{{content}}